Detta sommarkaffe är en riktig smaksensation där pärlbönor från Brasilien blandats med dubbelfermenterade bönor från Colombia. Njut av toner av mjölkchoklad, hallon och litchi.
Vikt: 250 gr
Bryggmalet
Så vad är då dubbelfermenterat kaffe? Kortfattat så går processen till ungefär så här:
Steg 1 Aerob jäsning: Kaffebären lämnas i öppna behållare eller tankar där naturliga mikroorganismer får börja jäsa i kontakt med syret. Detta för att utveckla fruktiga och livliga smaker i bönorna.
Steg 2 Skalning: Fruktköttet tas bort från bönorna för att sedan tvättas
Steg 3 Anaerob jäsning: När skalningen är klar flyttas bönorna till slutna tankar eller där jästen och bakterierna fortsätter jäsa utan syre. Detta för att få fram mer komplexa smaker och en mjuk syra.
Steg 4 Torkning: Bönorna torkas till rätt fukthalt i solen.