• Välkommen till Butik Karamellen!
2-5 dagars leveranstid - Fraktfritt över 799:-

Nöbble gårds ekologiska rapsolja citron

  • 105 kr

Fantastiskt god ekologisk närodlad rapsolja med citronsmak.


I lager.
Dela

Nöbble Gårds ekologiska rapsolja smaksatt med citron

Storlek: 250 resp. 500 ml

Citronoljan är riktigt uppskattad. Frisk citron med aningen av citronskal passar bra ihop med rapssmaken. Citronoljan passar utmärkt till grönsaker och sallader, fisk ex laxkotletter. Eller prova att göra din egen majonnäs

 "Som gula hav ser vi dem lite här och där insprängt i odlingslandskapet, våra rapsfält har också en rad bikupor vid kanten. Och det surras rejält av både bin och andra pollinerare. Vår rapsolja är odlad med omsorg och där jordart och sortval är viktig för smak och arom och lägger grunden för smakupplevelsen, den soliga sensommaren ger oljan dess karaktär. Sist men inte minst pressningen, självklart kallpressad, långsamt och med självsedimentering får vi hög kvalié. Kärt barn har många namn och det finns många olika sätt att beskriva hur vi upplever rapsoljan i matlagningen. Ljuvligt somrig, blommig, lätt nötig, jordig, touch av nyslaget hö. Alldeles nypressad olja fortfarande ljummen luktar lite som nybakade bullar."

 Trots rapsoljans komplexa smaker, så är den ”bara” en väldigt fin råvara, ett resultat av ett sätt att bruka jorden. Med naturlig gödseln från våra djur, och självklart fri från bekämpningsmedel så får vi en frisk och näringsrik jord. Gammal bondekunskap uppblandad med lite hightech, ett modernt ekologiskt sätt att bruka jorden.

Nöbble Gård är beläget strax utanför Rockneby i närheten av Kalmar.